Vamke Katrina fân ‘t Boskfjild

Vamke Katrina fân ´t Boskfjild is geboren in juni 2006 in Abbenbroek onder de naam Katrina. Zij stamt af van Arend RV en Sarina S. Arend RV is inmiddels verkocht en staat nu in Italië. Sarina S is helaas in begin 2011 overleden ivm met haar ouderdom.  De dekking heeft op een natuurlijke manier plaats gevonden in Friezenstal ´t Grupje te Zandpol. Op het moment dat we Katrina  op hebben gehaald, wisten we niet wie haar vader en moeder waren. Door nieuwsgierigheid zijn we op zoek gegaan en zijn door middel van speurwerk en DNA-testen achter haar herkomst gekomen.

Toen haar herkomst zeker was, kreeg ze van het Friesch Paarden-Stamboek een nieuw levensnummer en een nieuw paspoort. Ook werd ze bijgeschreven in bijboek 2 van het Friesch Paarden-Stamboek en kreeg ze een blauw papier. Het blauwe papier kreeg ze omdat haar vader niet een goedgekeurde dekhengst was. Bij een nieuw levensnummer en paspoort hoort ook een nieuwe naam. Want in het jaar van haar geboorte moest de naam beginnen met een t, u of v.

                                                                          

 

Haar originele naam wilden we haar laten behouden en met wat speurwerk op internet kwamen we er achter dat Vamke een Friese merrienaam was. Haar achternaam was niet zo moeilijk. Aangezien ze bij de familie hoort, kreeg ze onze achternaam in het Fries. Dus Bosveld werd Boskfjild. Zo ontstond de naam “Vamke Katrina fân ´t Boskfjild”. Haar roepnaam blijft Katrina. Inmiddels is Vamke Katrina fân ‘t Boskfjild voor de keuring geweest in 2013 en is ze opgenomen in het stamboek.

Op 29 april 2015 in Raerd is haar zoon “Wopke fân ‘t Boskfjild” (Teeuwis 389) geboren. Inmiddels is Katrina drachtig van Epke 474 sport elite. De verwachting is dat het veulen in juni 2021 geboren zal worden op de Fryske Hynstepleats in Slagharen.

Vamke Katrina fân ´t Boskfjild is een goedaardige lieve merrie met toch wel wat een eigen wil, maar ze is wel erg leergierig. Zo nu en dan heeft ze wat een duidelijke hand nodig om haar te vertellen wat ze moet doen. Verder is ze goed voorwaarts en heeft ze een mooie ruime gang.
Ze vind het prachtig om ergens mee naar toe te gaan en ze wil graag voor je werken. Gepoetst worden vindt ze prima maar niet te lang, want dan wordt ze ongeduldig. Ze is nieuwsgierig van aard en mag graag alles in de gaten houden wat er om haar heen gebeurt.

                

                                                  Arend RV de vader van Vamke Katrina fân ‘t Boskfjild

                

                                                          Sarina S en Vamke Katrina fân ‘t Boskfjild(als veulen)